V MORIS designu při výrobě nábytku využíváme vysoce kvalitní materiály od firmy Kronospan, která je přední světový výrobce desek na bázi dřeva, jeho produkty se používají v nábytkářském průmyslu, interiérovém designu i ve stavebnictví. Vyznačují se nejen estetickým designem a širokým spektrem aplikací, ale také vysokou kvalitou, snadnou zpracovatelností a ohledem na udržitelnost životního prostředí.

  1. Dřevotřískové desky: Dřevotřískové desky jsou vyrobeny z dřevních vláken, která jsou smíchána s pryskyřicí a následně lisována za vysoké teploty a tlaku. Tento proces vytváří pevný a stabilní materiál vhodný pro různorodé aplikace. Dřevotřískové desky jsou široce využívány ve stavebnictví pro výrobu nábytku, dveří, podlahových prvků, obalů a dalších interiérových prvků. Jsou odolné vůči vlhkosti a dobře se zpracovávají.

  2. Laminátové podlahy: Laminátové podlahy jsou oblíbené pro svůj atraktivní vzhled, odolnost a snadnou údržbu. Skládají se z několika vrstev, včetně stabilizační vrstvy, dekorační vrstvy s potiskem imitujícím dřevo, kámen nebo jiné materiály, a ochranné vrstvy z odolného laminátu. Tyto podlahy jsou snadno pokládány a odolné vůči poškrábání a opotřebení.

  3. Dřevěné panely: Kronospan vyrábí různé druhy dřevěných panelů, včetně hladkých a drsných povrchů. Tyto panely se používají pro výrobu nábytku, obalů, interiérových stěn, stropů a jiných konstrukčních prvků. Jsou snadno tvarovatelné a nabízejí estetické a praktické možnosti pro design.

  4. Dekorační povrchy: Pro ty, kdo hledají věrné imitace přírodních materiálů, jsou dekorační povrchy od Kronospanu skvělou volbou. Tyto povrchy jsou vytvořeny pomocí pokročilých tiskařských technik, které umožňují reprodukovat struktury dřeva, kamene, kovu a dalších materiálů. Tímto způsobem lze vytvořit autentický vzhled za nižší cenu a s větší variabilitou.

  5. Laminované dílce a profily: Laminované dílce a profily jsou vhodné pro různé konstrukční účely. Mohou být využity pro výrobu nábytku, dveří, obkladů a dalších stavebních prvků. Díky laminované povrchové úpravě jsou odolné vůči vlhkosti a snadno se udržují.

Kvalita: Kronospan je synonymem pro kvalitu v oblasti dřevěných materiálů. Jeho výrobky jsou pečlivě navrženy a vyráběny s důrazem na trvanlivost a odolnost. Dřevotřískové desky, laminátové podlahy, dřevěné panely a další produkty jsou podrobeny přísným kontrolám kvality, aby bylo zajištěno, že splňují nebo překračují normy a očekávání zákazníků. Tato kvalita zaručuje dlouhou životnost produktů a spolehlivost ve všech aplikacích.

Snadná zpracovatelnost: Produkty se vyznačují snadnou zpracovatelností, což znamená, že jsou ideální pro různorodé projekty a aplikace. Dřevotřískové desky, laminátové podlahy a dřevěné panely lze snadno řezat, frézovat, vrtat a tvarovat dle potřeby. To usnadňuje práci řemeslníkům, stavitelům a designérům, kteří mohou rychle a efektivně realizovat své nápady.

Recyklovatelnost: Udržitelnost je klíčovým faktorem v dnešní době, a produkty Kronospanu se snaží tuto zásadu naplňovat. Dřevotřískové desky a další výrobky jsou často vyráběny z recyklovaných dřevních vláken a zbytků, což minimalizuje množství odpadu. Dále, výrobní procesy jsou navrženy s ohledem na snížení negativního vlivu na životní prostředí. Produkty jsou recyklovatelné, což znamená, že po konci své životnosti mohou být zpracovány a znovu využity.

V dalším dílu si představíme další materiály, z kterých vyrábíme nábytek.

Vladimír Ira